Om SuB
Vores kerneopgave
At støtte personer med funktionsevnenedsættelser i at afhjælpe og/eller kompensere for deres begrænsninger. Formålet er at muliggøre et meningsfuldt hverdags-, uddannelses- og/eller arbejdsliv med bedst mulig aktivitet og deltagelse, mestring og livskvalitet.
Dette sker i et samarbejde mellem personen selv, personens selvvalgte netværk og tværfaglige samarbejdspartnere.
Indsatserne tager udgangspunkt i den enkeltes forudsætninger, ressourcer, motivation, ønsker, håb og drømme.
Du får hjælp af specialister indenfor forskellige fagområder
SuB består af specialiserede medarbejdere med forskellige uddannelsesbaggrund, og vi holder os løbende opdaterede på den nyeste viden på områderne.
Vi arbejder evidensbaseret og efter gældende kvalitetsstandarder.
Vi evaluerer løbende vores arbejde for at sikre, at vi lever op til de opstillede standarder, lovgivninger og slutmål. Vi inddrager dig og eventuelt dine pårørende i denne evaluering.
Du er eksperten i dit eget liv - Recoveryorienteret rehabilitering
At vores tilgang og rehabilitering er recoveryorienteret betyder bl.a., at vi ser dig som eksperten i dit eget liv. Du bliver inddraget ligeværdigt i din rehabilitering, og udgangspunktet for behandlingen er dine ønsker og drømme for livet.
Hele centeret for Handicap og Psykiatri i Slagelse Kommune arbejder med recoveryorienteret rehabilitering.
Du har styrken til at nå i mål - Ressourceorienteret tilgang
På SuB arbejder vi ud fra en ressourceorienteret tilgang. Vi tror på, at alle mennesker har ressourcer og evner til at håndtere deres funktionsevne.
Vi ser muligheder, ikke begrænsninger - handicapsyn
Vi arbejder ud fra ICF-begreberne og ICFs handicapsyn. ICF er udviklet af WHO, og står for "International Klassifikation af Funktionsevne, Funktionsevnenedsættelse og Helbredstilstand."
Et hvilket som helst handicap skal ses ud fra det miljø, det optræder i. Det betyder, at vi i vores arbejde med dig holder fokus på de begrænsninger, som din nedsatte funktionsevne medfører. Vi arbejder på at styrke dine muligheder for at deltage aktivt i din hverdag - frem for fokus på diagnoser, og graden af funktionsevnenedsættelsen.
Hjælp til pårørende
I nogle tilbud er det relevant at inddrage pårørende, og i nogle afdelinger er der specifikke ydelser rettet mod de pårørende.
Godt videre efter et forløb
Vi har også fokus på, hvordan personen kommer godt videre efter endt forløb på SuB. Det kan fx dreje sig om adgang til netværk, tilbud for frivillige eller andre tilbud fra diverse samarbejdspartnere.